Relacje z mediami

Nero 9 Lite bezpłatnie dostarcza nagradzaną aplikację do nagrywania dysków

Słynne na całym świecie rozwiązanie do kopiowania i nagrywania płyt CD i DVD dostarczane przez Nero jest teraz dostępne jako prosty w użyciu pakiet pobieralny.

Karlsbad, Niemcy (05 listopada 2009) - Nero, twórca technologii liquid media, ogłosił dzisiaj, że Nero 9 Lite, bezpłatny punkt wyjścia dla pakietu Nero 9 “Reloaded”, oferujący możliwości kopiowania i nagrywania danych na dyskach, może być teraz pobrany z witryny www.nero.com. Ten prosty w użyciu produkt oferuje centrum sterowania – Nero StartSmart, dostarczający uproszczone funkcje kopiowania i nagrywania na płytach CD i DVD oraz kompatybilność z Windows 7. Klienci mają możliwość zapoznania się z 2 funkcjami dostępnymi w pełnym pakiecie Nero 9 Reloaded – flagowym, zintegrowanym rozwiązaniu dla cyfrowych multimediów i domowej rozrywki.

“Kopiowanie dysków oraz nagrywanie na nich danych uzupełnia cyfrowy styl życia użytkowników komputerów osobistych w dowolnym miejscu”, powiedział Kris Barton, wiceprezes zarządzający do spraw produktów globalnych w Nero AG. “Oferując te często potrzebne funkcje jako bezpłatny plik do pobrania, wypełniamy niszę w nowym systemie Windows® 7 i otwieramy rodzinę produktów Nero na użytkowników komputerów na całym świecie.”

Reputacja Nero została zbudowana na dostarczaniu klientom rozwiązań potrzebnych im do strumieniowania (ang. liquidity) cyfrowej zawartości. Nero wciąż koncentruje się na dostarczaniu cyfrowej treści klientom na całym świecie – w dowolnym czasie, miejscu i na dowolnym urządzeniu, w tym również na płytach CD i DVD.

Nero 9 Lite (wcześniej wersja bezpłatna Nero 9) może zostać teraz pobrany z korporacyjnej strony internetowej. Użytkownicy zainteresowani aktualizacją do Nero 9 – Reloaded zawierającej Nero BackItUp & Burn otrzymają specjalny rabat. Nowa wersja Nero 9 Reloaded udostępnia takie funkcjonalności, jak: tworzenie, edycję, autoryzację, robienie kopii zapasowych, transkodowanie i udostępnianie muzyki, zdjęć, filmów i danych. Aby uzyskać więcej informacji o firmie Nero i jej produktach należy odwiedzać witrynę www.nero.com.

O firmie Nero

Nero, twórca technologii liquid media, pozwala na tworzenie i rozprowadzanie zawartości liquid w każdym czasie, miejscu i na dowolnym urządzeniu. Firma zapewnia swoim klientom swobodę cieszenia się z muzyki, zdjęć i materiałów wideo, niezależnie od sprzętu czy formatu pliku, poprzez rozwój rozwiązania unikatowego, niezależnego i opartego na standardach. Ponad 300 milionów sztuk wielokrotnie wynagradzanego oprogramowania jest używane w domu, w drodze oraz przez profesjonalistów. Nero dostarcza także swoim strategicznym partnerów aplikacji, kodeków, narzędzi, SDK i interfejsów programistycznych, które mogą być wykorzystane na najnowszych platformach i urządzeniach. Produkty są dystrybuowane na całym świecie poprzez producentów sprzętu, międzynarodowych partnerów, sprzedawców oraz bezpośrednio, w sklepie internetowym Nero dostępnym na stronie www.nero.com.

Nero ma swoją siedzibę Karlsbad w Niemczech. Ponadto posiada biura regionalne w Karlsbad; w Glendale, Kalifornia (USA); Yokohama (Japonia) oraz Hangzhou (Chiny).

Nero® stanowi znak handlowy Nero AG i jego filii. Jakiekolwiek inne nazwy produktów stanowią znaki handlowe lub zarejestrowane znaki handlowe właścicieli.
© Nero 2009. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Nero_AG_Nero9Lite_PressRelease_11_05_2009_PLK.pdf