Relacje z mediami

Oprogramowanie Nero w pakiecie z produktami Toshiba: notebookami, netbookami i zewnętrznymi dyskami twardymi

Nabywcy produktów firmy Toshiba w krajach obszaru EMEA otrzymają Nero 9 Essentials i Nero BackItUp & Burn Autobackup Essentials - łatwe w użyciu i niezawodne oprogramowanie do tworzenia kopii bezpieczeństwa, wypalania płyt oraz synchronizacji plików.

Karlsbad, Niemcy (19 kwietnia 2010) -- Nero, twórca technologii Liquid Media, poinformował o zawarcie swojej największej, jak dotąd, umowy z producentem komputerów, firmą Toshiba. Dołączy ona oprogramowanie Nero 9 Essentials i Nero BackItUp & Burn Autobackup Essentials do wszystkich swoich nowoprodukowanych notebooków, netbooków oraz zewnętrznych dysków twardych (eHDDs) rozprowadzanych w Europie, na Bliskim Wschodzie i w Afryce, umożliwiając nabywcom szybkie i łatwe tworzenie kopii bezpieczeństwa, wypalanie płyt CD, DVD, i Blu-ray oraz synchronizację plików i folderów. Efektem współpracy rozpoczętej tuż po podpisaniu umów z innymi producentami sprzętu komputerowego, m.in. z firmą Acer, Packard Bell, eMachines i Gateway, będzie  rozszerzenie kanału dystrybucji OEM.

„Konsumenci stają się coraz bardziej wymagający. Kupując nowe urządzenie, pragną mieć natychmiastowy dostęp do wszystkich niezbędnych narzędzi, dzięki którym ich interakcja ze sprzętem będzie tak wygodna, jak to tylko możliwe” - mówi Thomas Teckentrup, dyrektor generalny ds. produktu, strategii i rozwoju Toshiba Computer Systems na obszar EMEA. „Wypalanie danych na nośnikach optycznych oraz udostępnianie i tworzenie kopii bezpieczeństwa danych jest tu kluczowe. Dołączając oprogramowanie firmy Nero do naszych produktów, zapewniamy naszym klientom dostęp do niezawodnych i łatwych w obsłudze rozwiązań zabezpieczających ich dane oraz pozwalających z nich efektywnie korzystać”.

Korzystając z prostego, opartego o kreator interfejsu użytkownika, jaki udostępnia Nero BackItUp & Burn Autobackup Essentials, możliwe jest automatyczne tworzenie pełnych, przyrostowych oraz różnicowych kopii zapasowych plików i folderów na dyskach wewnętrznych i zewnętrznych. Natomiast dzięki Nero Essentials Toshiba udostępni swoim klientom prosty sposób tworzenia płyt CD, DVD i Blu-ray. W zestawie znajduje się także standardowe oprogramowanie Nero Toolkit testujące sprawność nagrywarek optycznych. Dzięki tym wszystkim produktom i narzędziom użytkownik może być spokojny, że wszystkie jego cenne zdjęcia, pliki muzyczne, filmy oraz dokumenty są bezpiecznie archiwizowane i mogą zostać odzyskane w przypadku zarażenia wirusem lub awarii systemu.

„Szybkość działania na rynku, prostota obsługi i stałe wsparcie klienta – to filary naszej strategii OEM. Toshiba potrzebowała partnera, który byłby w stanie szybko przygotować oprogramowanie do tworzenia kopii bezpieczeństwa i wypalania płyt w różnych językach regionu EMEA. Dzięki elastyczności i skalowalności naszych produktów mogliśmy
z łatwością spełnić te wymagania i zapewnić wsparcie techniczne gwarantując pełną satysfakcję klientów” - mówi Hyder Rabbani, starszy wiceprezes ds. globalnych sprzedaży OEM Nero AG.

O Nero

Nero, twórca technologii do obsługi cyfrowych multimediów (ang. liquid media technology), umożliwia tworzenie i rozpowszechnianie materiałów cyfrowych w dowolnym czasie i miejscu, za pośrednictwem każdego urządzenia. Firma oferuje klientom swobodny i łatwy dostęp do muzyki, zdjęć i filmów bez względu na różnice sprzętowe czy format plików, wprowadzając unikalne rozwiązania, oparte na standardach i neutralne w stosunku do platform wykorzystywanych do ich dostarczania. Na całym świecie, w domu, pracy i w podróży, użytkowanych jest 300 milionów zestawów oprogramowania firmy Nero. Firma Nero prowadzi także strategiczną współpracę z producentami nowatorskich aplikacji, kodeków, narzędzi, programowych zestawów deweloperskich i interfejsów programistycznych w celu ich późniejszego wykorzystania w najnowszych platformach i urządzeniach. Produkty są dostępnie globalnie poprzez producentów hardware, międzynarodowych partnerów, sprzedawców detalicznych i bezpośrednio poprzez sklep internetowy pod adresem www.nero.com.

Siedziba główna w Karlsbad, Niemcy, główne biura regionalne Nero w Karlsbad, Niemcy; Glendale, Kalifornia, USA; Jokohama, Japonia i centra rozwojowe w Karlsbad, Niemcy i Hangzhou, Chiny.

Nero® jest znakiem towarowym Nero AG i spółek zależnych. Wszelkie inne nazwy produktów są zarejestrowanymi znakami towarowymi ich właścicieli.
© 2010 Nero. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Nero_AG_Nero_Toshiba_Press_Release_19_04_2010_PLK.pdf